Változások történtek a GINOP 4.1.3-19 pályázatban

2020.07.27.

Írta: DC Main

Módosult a „GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat az alábbiak szerint: Jelen felhívás keretében önállóan támogatható a 8 kWp-et meghaladó névleges ...

Módosult a „GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat az alábbiak szerint:

Régi szöveg:

Jelen felhívás keretében önállóan támogatható a 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése.

A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. Kizárólag napelemes rendszer telepítésére irányuló kérelem esetében nem elvárás az épület energiahatékonysági besorolásának javítása.

Nem támogatható meglévő megújuló energiát hasznosító rendszer kapacitásbővítése.

Nem nyújtható támogatás épületenergetikai fejlesztéshez, amennyiben az ingatlan hasznosítása során lakás/lakhatás célú fejlesztés valósulna meg. Az ÁUF-től eltérően már a támogatási kérelem benyújtásakor sem minősülhet a fejlesztéssel érintett ingatlan lakáscélú ingatlannak.
A projekt műszaki, szakmai tartalmára, a projektmegvalósítás időtartamára, valamint a költségvetésére irányuló változás esetén a kizárólag 15 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszer telepítésére irányuló beruházások esetében a támogatói okirat módosítására egy alkalommal, egyéb beruházás

esetében legfeljebb három alkalommal van lehetőség.


Új szöveg:

Jelen felhívás keretében önállóan támogatható a 8 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése.

A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, a megvalósítás helyszínén belül az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén, továbbá a megvalósítás helyszínén belül földre telepített tartószerkezetre kerülhet elhelyezésre. Kizárólag napelemes rendszer telepítésére irányuló kérelem esetében nem elvárás az épület energiahatékonysági besorolásának javítása.

Nem támogatható meglévő megújuló energiát hasznosító rendszer kapacitásbővítése. (Nem minősül kapacitásbővítésnek amennyiben a meglévő és a telepítendő megújuló energiát hasznosító rendszer megtermelt energiahordozója nem azonos)

Nem nyújtható támogatás épületenergetikai fejlesztéshez, amennyiben az ingatlan hasznosítása során lakás/lakhatás célú fejlesztés valósulna meg. Az ÁUF-től eltérően már a támogatási kérelem benyújtásakor sem minősülhet a fejlesztéssel érintett ingatlan a tulajdoni lap alapján lakáscélú ingatlannak.

A projekt műszaki, szakmai tartalmára, a projektmegvalósítás időtartamára, valamint a költségvetésére irányuló változás esetén a kizárólag 8 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszer telepítésére irányuló beruházások esetében a támogatói okirat módosítására egy alkalommal, egyéb beruházás esetében legfeljebb három alkalommal van lehetőség.

Vegyen részt Ön is a GINOP4.1.3-19 pályázaton, és korszerűsítse cége energetikai rendszerét, hogyversenyképesebb lehessen, és a Föld védelméhez is hozzájárulhasson!

Amennyibenkérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk akapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Schmidt Péter
+36 70 332 7525
info@dceurope.hu
www.dceurope.hu

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

15 + 10 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu