Pályázzon most okosan napelemes rendszerre!

2020.03.31.

Írta: DC Main

Nagyon sokat lehet hallani arról, hogy a megújulóenergiaforrások, például a napelemesrendszerek használata nem csak környezetvédelmi szempontok miatt jó, hanemanyagi megfontolásból is. Magának a napelemesrendszernek a telepítési költsége azonban nem olcsó, viszont most két olyanpályázat is rendelkezésre áll, melyek uniós támogatást biztosítanak ehhez.Nézzük, mi a különbség a GINOP-4.1.3 és a GINOP-4.1.4 között! A GINOP 4.1.3-as pályázat […]

Nagyon sokat lehet hallani arról, hogy a megújulóenergiaforrások, például a napelemesrendszerek használata nem csak környezetvédelmi szempontok miatt jó, hanemanyagi megfontolásból is. Magának a napelemesrendszernek a telepítési költsége azonban nem olcsó, viszont most két olyanpályázat is rendelkezésre áll, melyek uniós támogatást biztosítanak ehhez.Nézzük, mi a különbség a GINOP-4.1.3 és a GINOP-4.1.4 között!

A GINOP 4.1.3-as pályázat kicsivel szűkebb kört szolgál ki.Megpályázhatják kft.-k, rt.-k, kkt.-k, bt.-k és külföldi vállalkozásokmagyarországi fióktelepei. A GINOP 4.1.4-es napelemes pályázat a felsoroltakon túl egyéni cégeknek és egyénivállalkozásoknak, valamint SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknak is arendelkezésére áll.  A 4.1.3-ashozminimum 3 teljes, lezárt üzleti év és minimum 1 fő teljes munkaidős dolgozószükséges, míg a 4.1.4-esnél ez 1 teljes, lezárt üzleti év és 1 fő átlagosstatisztikai létszám.

A 4.1.3-as napelemespályázat támogatási összege minimum másfél millió forint, de maximum 3millió és akár a beruházás 100%-ára is kiterjedhet (gyakorlatban 55-70% szokottlenni), míg a 4.1.4-esnél a 3 millió a minimum, a maximális érték pedig 100millió, a beruházás maximum 55%-a.  A4.1.3-as pályázat esetében a napelemesrendszer maximum 15 kW-os lehet, 4.1.4-esnél azonban minimum 15 kW-osnakkell lennie.

A 4.1.3-as pályázatnál az alábbi tevékenységektámogathatóak: a napelemes rendszerek,valamint a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése, telepítése, az épület elektromos rendszeréhez, illetvea hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshezszükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése, akkumulátorok, mérő- ésszabályozó berendezések beszerzése és felszerelése. A pályázathoz rendelkezésreálló forrás 15 milliárd forint.

A 4.1.4-es pályázatra 10 milliárd forint áll rendelkezésre,viszont a támogatható tevékenységek köre valamivel bővebb: egyrészt többféle, amegújuló energiafelhasználás növelésétcélzó tevékenységekre, többek között hőszivattyús rendszerekre, illetve az energiahatékonyságjavítására vonatkozó tevékenységekre, például árnyékoló- vagy árnyékvetőszerkezetek beépítésére használható fel.

Amennyiben további kérdése lenne a napelemes rendszerekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!Mindenkinek sok sikert kívánunk a pályázathoz!

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

10 + 10 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu